Huis verkopen in tijden van crisis?

Met deze tips kan ook jij aan de beste prijs je huis verkopen!

Kan je vandaag nog probleemloos je huis verkopen? Het kan zeker. Maar je moet wel wat meer moeite doen dan in de gouden jaren. Met een goede voorbereiding is ook jouw huis of appartement nog in een handomdraai verkocht. Verkocht aan de juiste prijs. Ondanks de vastgoedcrisis. Bij Residentieel Vastgoed vind je de tips die vandaag voor jou het verschil maken.

We weten het allemaal. De gouden vastgoed-jaren zijn voorbij. Waarschijnlijk voorgoed voorbij. Vroeger werd vastgoed verkocht in een tijdspanne van enkele uren of dagen, heel soms al eens een paar weken. Vandaag staan panden al gauw een paar weken of maanden, soms zelfs jaren te koop.

Hoe komt dat? En wat maakt dat sommigen ook vandaag nog snel en probleemloos hun appartement of huis verkopen?

Het draait allemaal om geld...

Om een huis te kopen hebben mensen geld nodig. Veel geld nodig. Meer geld nodig dan ze vandaag beschikbaar hebben. En dus moeten ze bij een bank of financiële instelling gaan aankloppen voor een hypotheeklening. De meesten kunnen hier niet omheen. Kredietverstrekkers zijn nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met de aankoop van vastgoed.

Oplossingen op lange termijn... Dat is alles wat een koper nodig heeft zodra zij haar droompand heeft gevonden. Dat is waar een goede financiële instelling ook voor jou het verschil kan maken. Goede kredietverstrekkers vinden oplossingen op lange termijn waar anderen vastlopen. Oplossingen op maat van de koper. Zodat zij haar droom alsnog kan verwezenlijken. Toch?

En dat is nu juist wat in tijden van crisis steeds moeilijker wordt. Financiële instellingen stellen steeds hogere eisen. Ze leggen jouw koper steeds bijkomende voorwaarden op. En dat heeft gevolgen. Ook voor jou.

De wet van vraag en aanbod

Omdat jouw koper steeds moeilijker een hypotheeklening vastkrijgt, wordt ze kritischer bij de aankoop van haar nieuwe woning of appartement. Er wordt meer gewikt en gewogen. Door de vastgoedcrisis staan panden steeds langer te koop. Het aanbod is groter geworden dan de vraag, en dus zal jij vandaag meer moeite moeten doen om je pand nog direct te kunnen verkopen.

Een goede voorbereiding is meer dan ooit noodzakelijk. Je moet zorgen dat je huis of appartement er uit springt en bij je koper een positieve indruk nalaat. Dat je voldoende aandacht schenkt aan de kleine details die vandaag het verschil kunnen maken. Het is belangrijk dat je dit doet vanaf het begin en op een professionele manier met je koper in contact blijft tot de verkoop is afgesloten. En ook daarna.

Het geheime recept? 

Succesvol verkopen is geen kunst. Het is veeleer het resultaat van een goede voorbereiding en een gedisciplineerde aanpak. Professioneel. Met kennis van zaken. En zorgvuldig. Met oog voor elk detail.

Het maakt hierbij geen enkel verschil op welke manier je van plan bent om je woning of appartement te verkopen. Via een vastgoedmakelaar of notaris? Zelf verkopen uit de hand? Als eigenaar moet jij er voor zorgen dat jouw kandidaat-koper professioneel en met kennis van zaken wordt begeleid bij de aankoop van jouw woning of appartement. Dat is waar we je willen bij helpen. Bij de succesvolle verkoop van jouw vastgoed!

Residentieel Vastgoed geeft je een betrouwbare leidraad voor een professionele aanpak van elke fase in de verkoop van je woning of appartement. Complexe materie uitgelegd in mensentaal. Met duidelijke aanbevelingen om zelf je huis of appartement met succes te verkopen. Maar ook duidelijke adviezen voor wie onze professionele hulp wil inschakelen. Met handige tips om de verwachtingen van je koper steeds weer te overtreffen. Door haar van start tot finish op een professionele manier te begeleiden bij de aankoop van jouw vastgoed. Zorgvuldig. En met oog voor detail.

Dat is wat je van ons mag verwachten. En zo kan ook jij ondanks de vastgoedcrisis probleemloos en snel jouw huis verkopen!